RDEČA TURA 2023

Spremenjen datum na 28.10.2023 !
   
V jeseni se Kras odene v pisane barvne odtenke, a prevladujoča barva je rdeča. Rdeče so jesenske trte, rdeč je ruj in te slikovite barve si bomo ogledali kar s kolesa.
Na letošnji Rdeči turi si bomo na krožni turi po osrčju Krasa vse to bogastvo barv ogledali od blizu. Iz Avberja se bomo odpeljali proti vasi Dobravlje nato v Utovlje in nadaljevali do nekdanje kraške prestolnice - vasi Tomaj.

Kolesarjenje organizira Razvojno društvo Škauna iz Avberja v sodelovanju s  Kmečkem turizmu Francinovi. Trasa bo potekala po zanimivi krožni poti med vasmi  Avber, Utovlje, Tomaj, ....
Med potjo se bomo tudi ustavljali, da boste vsaj delček barvite kraške pokrajine na slikah odnesli s sabo domov .
Trasa vključuje tudi neutrjene kolovoze in steze z grobo kamnito podlago. Priporočamo gorska kolesa s širšimi gumami (več kot 2") in  najmanj prednje amortizerje. Uporaba čelade je obvezna za vse udeležence.
 
Dolžina kolesarjenja: okrog 30 Km
Skupna višinska razlika: okrog 600 m

Čas prireditve: sobota, 28.10.2023 ob 9:30 (spremenjen datum !!!)
Začetek kolesarjenja: 10:00
Čas vožnje: 4-5 ur
Prispevek udeležencev: 25 EUR (kosilo s 3 hodi na kmečkem turizmu, sendvič s pršutom na vmesni točki, organizacija in vodenje kolesarjenja).
Za otroke do 15. leta je  prispevek 12 EUR.

Obvezne so prijave na mail: edi.fabjan@gmail.com
Število udeležencev je omejeno na 30 !

Zbirališče: Avber pri cerkvi. Dostop
Parkiranje: ob poti na pokopališče (zavijete desno na sredini vasi).

Zemljevid trase bo objavljen nekaj dni pred kolesarjenjem.

Rdeča tura je voden kolesarski izlet. Večkrat se bomo ustavili na posameznih zanimivih točkah. Na koncu ture je vključeno tudi topla malica na kmečkem turizmu. Prispevek za organizacijo kolesarjenja, vmesno pogostitev in kosilo na zaključku znaša 25 EUR.


         
storje gmajna


flag   EnglishINFORMACIJE: Edi Fabjan +386 41 660 561

mail: edi.fabjan(at)gmail.com