RDEČA TURA 2022 

V jeseni se Kras odene v pisane barvne odtenke, a prevladujoča barva je rdeča. Rdeče so jesenske trte, rdeč je ruj in te slikovite barve si bomo ogledali kar s kolesa.
Na letošnji Rdeči turi se bomo odpeljali gledat jesensko kraško pokrajino iz Avberja proti zahodu. Naša skrajna točka bo greben na vasjo Lukovec v bližini Štanjela.

Kolesarjenje organizira Razvojno društvo Škauna iz Avberja v sodelovanju s  Kmečkem turizmu Francinovi. Trasa bo potekala po zanimivi krožni poti med vasmi  Avber, Ponikve,  Hruševica, Lukovec in Kobjeglava. Med potjo se bomo tudi ustavljali, da boste vsaj delček barvite kraške pokrajine na slikah odnesli s sabo domov .
Trasa vključuje tudi neutrjene kolovoze in steze z grobo kamnito podlago. Priporočamo gorska kolesa s širšimi gumami (več kot 2") in  najmanj prednje amortizerje. Uporaba čelade je obvezna za vse udeležence.
 
Dolžina kolesarjenja: okrog 30 Km
Skupna višinska razlika: okrog 600 m

Čas prireditve: sobota, 22.10.2022 ob 9:30.
Začetek kolesarjenja: 10:00
Čas vožnje: 4-5 ur

Obvezne so prijave na mail: edi.fabjan@gmail.com
Število udeležencev je omejeno na 30 !

Zbirališče: Avber pri cerkvi. Dostop
Parkiranje: ob poti na pokopališče (zavijete desno na sredini vasi).

Zemljevid trase bo objavljen nekaj dni pred kolesarjenjem.

Rdeča tura je voden kolesarski izlet. Večkrat se bomo ustavili na posameznih zanimivih točkah. Na koncu ture je vključeno tudi topla malica na kmečkem turizmu. Prispevek za organizacijo kolesarjenja, vmesno pogostitev in kosilo na zaključku znaša 20 EUR.


         
storje gmajna


flag   EnglishINFORMACIJE: Edi Fabjan +386 41 660 561

mail: edi.fabjan(at)gmail.com