-
Domov
Predstavitev
Zgodovina
Dogodki
Galerija
Kontakt
Povezave
     
 

RDEČA TURA - REKREATIVNO KOLESARJENJE MTB dne 26.10.2014

 Kaj: Kolesarjenje po čudoviti kraški pokrajini, ki se je že odela v jesenski lišp in pisane barve.

 Kdaj: nedelja, 26.10.2014 ob 10:00

         Zbiranje in prijave po 9:30

 Kje: Turistična kmetija "Francinovi", Avber 21, 6210 Sežana, Slovenija


ruj

DOSTOP do vasi Avber.

PRIJAVE SO ZAKLJUČENE !

HRANA - KOLESARSKI AFTER

Trasa je speljana večinoma po kolovozih, delno pa tudi po stezah in gmajni. Dolžina: 28 Km, višinci 400 m. Obstaja več variant ali obvozov po asfaltu, tako da bomo lahko traso prilagodili sposobnostim skupine. Za tiste bolj pripravljene smo pripravili tudi vzpon na hrib Sopada nad Štorjami. Track je na razpolago, če pošljete zahtevo na mail.

RDEČA TURA je voden jesenski kolesarski izlet, na katerem bomo vozili med vinogradi, čez gmajne, skozi grme ruja. Jesenske barve na Krasu so nekaj posebnega!
 
Gre za voden izlet, trasa ne bo označena !

ŠTARTNINE NI !

Izlet je namenjen  vsem, tudi družinam z otroki. Letošnje jesensko kolesarjenje nas bo popeljalo iz Avberja preko gozdnate pokrajine v Kazlje. Od tam bomo preko kazeljske gmajne nadaljevali pot v vas Majcni. Sledil bo vzpon na Sopado, nato pa spust proti Brestovici pri Povirju. Vmes ogled kraške jame Petnjak - zaželjena lučka !
Tam si bomo ogledali Grgurjev etnološki hišni muzej. Bogati ga razstavljena materialna in kulturna dediščina, več kot petsto predmetov. Prikazujejo socialni status in življenje prednikov na značilni kraški kmetiji.

grgurjev muzej

Sledil bo povratek, pri čemer bomo spet prečkali slikovito kraško gmajno pri Štorjah. Nato bomo po kolovozu in čez pašnike peljali na Filipčje Brdo. Na turistični kmetiji Benčič nam bodo pripravili okrepčilo in degustacijo kraških vin.
S Filipčjega Brda sledi povratek preko kolovozov skozi Utovlje in Dobravlje v Avber. Pri temu bomo na Krasu prvič izvedli tudi poskusno tekmovanje v orientaciji  z gorskimi kolesi. Kolesarji bodo dobili opise za tri kontrolne točke, potem pa bodo morali čim hitreje poiskati 3 skrite kontrolne točke in se pripeljati v Avber na Kmečki turizem Francinovi, kjer bo tudi cilj tekmovanja.

Predhodno se lahko prijavite tudi na mail edi.fabjan@gmail.com ali na tel. 041-660561, kjer lahko dobite tudi vse bolj podrobne informacije.

KOLESARSKI AFTER:

V sodelovanju s kmečkim turizmom smo pripravili tudi ponudbo po vrnitvi na cilj, da nadoknadimo izgubljene kalorije. Na razpolago bo:

Dva različna menuja - kompletno nedeljsko kosilo: juha, glavna jed s prilogo, solata, sladica: 10-14 EUR
Kraška jota: 4 EUR
Jota s klobaso: 5 EUR
Njoki z golažem ali drugo omako po želji: 6 EUR

Seveda pa si boste lahko izbrali tudi druge jedi, ki jih bodo tisti dan na kmečkem turizmu nudili !

V prijavi navedete, če boste naročili tudi hrano, lahko tudi vaše želje. Konkretno boste hrano naročili pred pričetkom kolesarjenja (zjutraj), plačali pa seveda kasneje na koncu.

Vodenje je brezplačno !

* Vsi objavljeni tracki so zgolj orientacijski. Dejansko prevožena proga bo odvisna od stanja v naravi, posebnosti in odziva udeležencev.